De juiste specificaties

Een videokaart, processor, geheugen (RAM), harde schijf, geluidskaart, moederbord; Dit zijn de componenten die de aard van een goede game computer definieert. De huidige instructies en video’s  leren meestal consumenten hoe ze een game computer samenstellen. Hierbij wordt  weinig aandacht besteed aan configuratievereisten voor programmering, ontwerp, filmbewerking, 3d modellen maken en andere niet-game gebruikte onderdelen. Een game computer is namelijk veel meer dan alleen een machine om games op te spelen. In de loop der jaren is de industrie ingewikkelder geworden en veeleisende videogames nemen de markt over. Het is essentieel om de juiste configuratie te hebben om de nieuwste games te spelen en ze in alle instellingen vlekkeloos uit te voeren.

Verkrijgbaarheid

De meeste game computer producten suggereren gebruikers om hun favoriete fabrikanten-videokaart en processors te kopen, direct vanuit de winkel, zolang het bij elkaar past. Er is echter een groeiende trend om na markt componenten te gebruiken. Vooral de kaarten van de RTX 3000 serie zijn erg duur aan het worden. Dit hangt ook samen met het feit dat deze videokaarten worden gebruikt om Bitcoins te minen. Dit is een hele andere wereld, maar heeft wel invloed op de prijs van de videokaart. Een after market kaart van bijvoorbeeld Marktplaats is waar de consumenten het mee moeten doen, puur omdat de videokaarten uit de winkel niet meer te koop zijn. Er zijn ook mensen die grote partijen opkopen om deze vervolgens met winst te verkopen. Dit is vaak duurder dan direct van de fabrikant kopen.

Aankoop

Een belangrijke overweging die moet worden geadresseerd voordat de upgrade naar een hoger specificatieniveau is, is de impact van een nieuwe grafische kaart, en waar deze impact groot voor moet zijn. Moederborden variëren sterk in de hoeveelheid geheugen die ze kunnen accommoderen. Sommige moederbordfabrikanten bevelen het gebruik van een bepaalde grafische kaart aan die past bij hun eigen specificaties. Een moederbord met een PCI Express-slot ondersteunt bijvoorbeeld vaak maximaal twee externe videokaarten. Moederborden geven vaak op dat videokaarten moeten worden gemonteerd met PCI Express-adapters. Videokaarten zijn niet goedkoop, het is dus belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je een videokaart koopt. Het nieuwste van het nieuwste kopen, als deze beschikbaar zijn, is het makkelijkst. Het is een echte kunst om een oudere videokaart te selecteren die precies goed is voor je behoeften. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel erg veel website die je hierbij kunnen helpen. Een game pc samenstellen is tegenwoordig namelijk zeker geen niche markt meer.

 

Geef een antwoord