Hoe draag je een poloshirt met stijl?

Een poloshirt: een typisch item dat bij iedere man in de kleding kast te vinden is. Maar toch is het een kledingsstuk waar over enige twijfel wordt ervaren.

Misschien komt dit door de negatieve associaties waarmee het poloshirt beladen is. Vaak wordt er gedacht aan een uniform: kijk bijvoorbeeld eens naar de outfits van de medewerkers bij de McDonalds bij jou in de buurt. Maar ook relateert men een polo vaak aan de go-to garderobe voor bedrijven of verenigingen. Bovendien heb je nog het 'luie effect': mannen die een polo bij een evenement dat duidelijk een nette kraag vereist. En dan nemen ze niet eens de moeite de knoopjes van de polo dicht te knopen…

Meer liefde voor de polo

Toch verdient een polo meer liefde dan hij nu krijgt. Een polo valt net tussen een t-shirt en een overhemd in. Dat maakt het het perfecte kledingstuk voor gebeurtenissen in het leven die niet formeel zijn, maar ook niet helemaal casual. Perfect voor een eerste date in de zomer, een barbecue in de achtertuin bij je collega's of een avondje uit waarvan je niet weet waar of hoe die eindigt!
Zelfs op dagelijkse basis is het coole, ademende poloshirt net zo gemakkelijk en comfortabel als een T-shirt, maar ziet het er een stuk degelijker uit. Dat maakt het inruilen van je shirt voor een polo een zero-effort manier is om je zomerstijl te upgraden. 

Bovendien zijn er verschillende soorten polo's voor alle gelegenheden. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gedragen en gestyled. Eigenlijk is er maar een korte lijst aan don'ts om te weten hoe je met stijl een polo shirt draagt. Hier komt ie:

Zakje mét knoopje of geen zakje

Een zak op de borst van een polo maakt het visueel interessanter, maar het wordt zelden of nooit gebruikt. Het zakje heeft soms de neiging door te zakken en misvormd te raken, wat afbreuk doet aan de scherpte van het shirt. Vermijd daarom polo's met een zakje, tenzij er een handig flapje met een knoopje op het zakje zit die zorgt dat het zakje in vorm blijft.

Geen groot logo

Hoewel we meestal adviseren om helemaal weg te blijven van bedrijfslogo's op kleding, is een logo op de borst van polo's vanaf het begin al kenmerkend voor het model. Als je er een kunt vinden zonder logo, geweldig. Streef anders naar degenen met logo's die smaakvol en minimaal van formaat zijn, in plaats van groot en opzichtig.

Draag geen polo met lange mouwen

Er zijn dingen zoals polo's met lange mouwen, en ik heb er nog nooit een gezien die er goed uit ziet. Het erfgoed van de polo is dat van een kledingstuk met korte mouwen voor warm weer en actieve bezigheden. Om vervolgens de mouwen uit te breiden is in strijd met het DNA van de polo.

Draag geen atletische polo voor casualwear

Polo's die ontworpen zijn voor sporten zoals golf of tennis zijn gemaakt van synthetische prestatiematerialen en gesneden voor bewegingsgemak. Ze zijn geweldig voor de baan of de banen, maar mogen niet buiten hen worden gedragen.

Heb je een polo in je kast hangen? Dan kan je die dus gerust aan trekken deze zomer!

Geef een antwoord