Tips bij de kopen van een tweedehands camion occasion

Zoals bij alle tweedehands aankopen, is het ook bij het kopen van een camion occasion belangrijk om goed op te letten. Je weet immers niet wat de vorige eigenaar er allemaal mee heeft gedaan. Zodoende zijn er een aantal zaken waar je goed naar moet kijken bij het kopen van een tweedehands camion occasion. In deze blog geef ik een aantal tips voor het kopen van een tweedehands camion occasion.

Laadvermogen

Allereerst is het laadvermogen van de camion occasion natuurlijk erg belangrijk. Als de occasion niet flexibel genoeg is om jouw gewenste lading te trekken, heb je natuurlijk een probleem. Probeer zodoende goed in te schatten wat je van de occasion verwacht en baseer op die verwachten het laadvermogen af. Daarnaast moet je een keuze maken tussen een occasion met een koffer of met een laadbak. In de bouw is het gebruik van een occasion met laadbak vaker voorkomend. Naast de zwaarte van de lading is het ook belangrijk om te bepalen wat de lading nodig heeft. Zo is het voor sommige ladingen nodig om een koelwagen te hebben.

Merk

Naast het laadvermogen van de occasion, zegt het merk natuurlijk ook veel over de praktische kant van de occasion. Een welbekend merk heeft waarschijnlijk een dealership in de buurt, waardoor je snel geholpen kan worden als een onderdeel het begeeft. Als dit niet het geval is, kan het soms lang duren voordat je de benodigde onderdelen kan verkrijgen.

Eerdere mankementen

Het is belangrijk om goed te informeren naar de eerdere mankementen van de occasion. Dit kan je namelijk vertellen of er onderdelen zijn die in de toekomst mogelijk voor problemen gaan zorgen. Als een bepaald onderdeel recent vervangen is, is dit een goed teken. Is dit onderdeel echter al meerdere vervangen binnen een tijdsbestek waarin dit niet had moeten gebeuren, dan is er misschien meer mis aan de occasion dan met het blote oog zichtbaar is.

Zelf checken

Het lezen van de gegeven informatie en het stellen van vragen is natuurlijk belangrijk. Het is echter ook belangrijk om zelf deze informatie na te gaan. Een aantal zaken die bij deze controle niet mogen ontbreken zijn de banden, het interieur en de motor. Een net interieur zegt ook iets over de manier waarop de vorige eigenaar omgegaan is met zijn occasion. Je kan uiteraard informatie opvragen over de gereden kilometers met de banden, maar het is beter om ze ook even zelf te inspecteren. Uiteraard mag een check van de motor niet ontbreken. Vraag zodoende om een testrit. Het geluid dat de occasion maakt is hierbij van groot belang.

Geef een antwoord