Uitgaan in Gent

Gent is een typische studentenstad. Iedere dag kun je er wel ergens de bloemetjes buitenzetten. Gent kent een levendig en gevarieerd nachtleven. De Beestenmarkt is de favoriete plaats van de hippe twintigers, vooral in het weekend maar ook op weekdagen. De Vlasmarkt is hét decor van de populaire Gentse Feesten, maar ook tijdens de rest van het jaar kun je er onbezorgd dansen in een van de vele cafés, waarbij de Charlatan er toch wel uitspringt.

Studentenstad

Studenten vind je vooral in en rond de Overpoortstraat waar alle dagen van het academiejaar uitbundig feest wordt gevierd. Zeker met de vele  cantussen op het uitgebreide programma. Voor sfeervolle bars moet je naar de Korenmarkt of het nabijgelegen Klein Turkije, waar het vooral tijdens de weekends op de koppen lopen is.

Feeststad voor iedereen

Gent is er voor iedereen die van sfeer en gezelligheid houdt. In het centrum vind je overal gezellige en sfeervolle cafés en bars, waaronder de Loungie Limonada, de kitscherig Pink Flamingo’s of het kleine, maar o zo fijne Minor Swing.

Vooruit

De vooruit is sinds mensenheugenis een van de meest bekende gebouwen van de Arteveldestad. Je vindt  er een sfeervol praatcafé waar veel Gentenaars hun krant lezen of gezellig een babbeltje slaan.

Vlasmarkt

Ook de Vlasmarkt telt vele leuke uitgaansgelegenheden met De Charlatan op kop. Sfeer en dansgelegenheid is er meer dan genoeg. Ook liefhebbers van alternatieve muziek zoals indie, hiphop en Ritme and Blues voelen er zich ook thuis. Kleurrijke cocktails serveren ze dan weer in Bar des Amis.

De Vrijdagmarkt

De Dulle Griet aan de Vrijdagmarkt is dan weer een typisch biercafé met meer dan 500 verschillende soorten bieren. Je vindt er dus wel altijd een (of meerdere) die je lekker vindt. Zoek je iets exclusiefs? Een Kwak wordt hier in zo'n bijzonder glas geserveerd dat je zelfs een van je schoenen als borg moet geven.

Kerk omgebouwd tot foodhal

En dan is er nog Den Baudelo of de vroegere The Holy Food market gevestigd in een omgebouwde kerk met het ene restaurant na de andere bar. Dus zeker geschikt om je gezellig avondje uit in Gent mee te beginnen.

Verslaving

In Gent mag het nog zo gezellig zijn, aan drugs raak je overal. Wil je van je verslaving af? Laat je dan bijstaan, want in je eentje stoppen met drugs is zeker niet makkelijk.

Geef een antwoord