Uw tuin goed beschermen deze zomer

Wilt u deze zomer ook uw tuin goed beschermen tegen plagen en zorgen dat al uw bloemen en planten mooi in de bloei staan? Dan geven wij u een paar tips in deze blog om uw tuin goed te beschermen zodat die de gehele zomer er mooi puik bij staat.

 

Zorg voor voldoende water

Wanneer de zon flink gaat schijnen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je uw planten en bloemen blijft voorzien van voldoende water. Want we willen natuurlijk niet dat uw tuin er uitgedroogd uit ziet. En daarom is het belangrijk dat je voldoende water blijft geven aan alle bloemen en planten die u in uw tuin heeft staan.

 

Last van een plaag? Zo los je dat op!

Heb je last van engerlingen in uw tuin? Dan moet u die engerlingen bestrijden. Het beste zijn aaltjes tegen engerlingen. Met aaltjes zorg je er voor dat de engerlingen bestreden worden. En eigenlijk met elke plaag die je hebt, heb je eigenlijk wel een natuurlijke vijand die je kan inzetten om de plaag te bestrijden. En dat is eigenlijk het beste om naar te kijken. We willen niet altijd in de weer met bepaalde giffen. Dat is niet goed voor de natuur en het milieu uiteraard. En wie weet kunnen er enkele planten in uw tuin er ook niet tegen en zijn die ook ten dood opgeschreven.

 

Op tijd snoeien en maaien

Uiteraard, buiten dat je uw tuin goed blijft besproeien en redden van plagen, is het ook belangrijk dat u de tuin goed blijft bijhouden. Daar hoort natuurlijk het snoeien en maaien van het gras, bloemen en planten natuurlijk bij. En dat is natuurlijk niet altijd het leukste werk om te doen, want het liefst gaat u gewoon genieten van uw mooie tuin en gaat u het liefst in de zon zitten met een boek erbij. Maar dit hoort er uiteraard ook bij wanneer je een tuin hebt. Daar hoort ook bij dat je soms gebruik moet maken van uw groene vingers. Heeft u die niet. Zoek dan vooral naar bloemen en planten die tegen een stootje kunnen zodat als het een keer niet helemaal goed gaat niet gelijk uw hele tuin kapot gaat. Want niet iedereen beschikt over groene vingers die altijd de tuin goed bij houdt. De een is daar nu net iets beter in dan de andere. Maar geen reden minder om een mooie tuin te hebben waar je straks de gehele zomer lekker van kan gaan genieten in het zonnetje!

Geef een antwoord