Waarom heeft iedereen het over happy socks?

De afgelopen tijd zijn de happy socks op een hoop plekken terug te vinden. De kans is groot dat jij online de sokken bent tegengekomen en misschien ook wel bij mensen in je omgeving. Maar wat zijn het nou eigenlijk? De letterlijke vertaling van happy socks is blije sokken. Dit klinkt misschien raar, maar er zit een gedachte achter. Wat de sokken bijzonder maakt en ze onderscheidt van andere sokken kun je hieronder in de tekst vinden.

 

Wat zijn happy socks nou eigenlijk?

happy socks zijn sokken met wat meer gedurfde kleuren. Een hoop mensen dragen dagelijks dezelfde saaie kleuren. Wanneer je naar werk gaat, is het belangrijk dat je sokken goed bij de rest van je outfit passen. De happy socks zijn anders dan andere sokken vaak erg hoog en opvallend. Zo heb je bijvoorbeeld varianten met grillige motieven en opvallende patronen erop. Je kunt hierbij denken aan dingen die te maken hebben met sport, maar ook gewoon aan patronen en vormen. De sokken zijn in bijna elke kleur te verkrijgen. Veel van de sokken zijn ontworpen door kunstenaars of andere artistieke personen. Ongeveer drie jaar geleden zijn de happy socks erg populair geworden onder de informele bedrijfscultuur. Dit hebben ze voornamelijk te danken aan het afstappen van de traditionele kleding voorschriften. Verder is er door Silicon Valley een nieuwe cultuur gekomen die hier erg enthousiast op heeft gereageerd.

 

Waarom draag je happy socks?

De meeste mensen die ervoor kiezen om happy socks te dragen doen dit om hun unieke stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Het dragen van gekke sokken is hiervoor een goede manier. Toch kan het niet altijd even handig zijn. Het dragen van happy socks is een soort statement dat je maakt. Op momenten waarop jij serieus genomen wilt worden, zoals bijvoorbeeld op werk is het dan ook niet altijd even handig om te dragen. Een alternatieve kledingstijl is voor veel jongeren erg interessant. Dit is echter een stuk minder groot probleem, omdat deze mensen nog naar school gaan en hier niet worden afgerekend op de manier waarop ze kleden. De sokken zijn wel van een hoge kwaliteit en zitten erg lekker. Wanneer je klaar bent met altijd maar dezelfde sokken te dragen is het dan ook zeker aan te raden eens een kijkje te nemen naar de happy socks. Misschien wordt jij wel blij van de sokken.

Geef een reactie