Zwanger maar van wie ?

Een goede vriendin van mij is zwanger geraakt. Ze wil het kindje houden ook al is het niet op de traditionele manier. Met niet de traditionele manier bedoel ik niet met haar man of vriend. Ze kon soms nogal los zijn zogezegd. Hierdoor liep ze tegen een probleem aan. En dit probleem was dat ze niet zeker wist wie nou de vader was. Ze had keuze uit drie mannen die het zouden kunnen zijn. Ze had wel een sterk gevoel bij een van de drie mannen dat hij het was.

Wat nu?

Dus wat was nu dan de volgende stap? Ze wilde zeker weten wie het was. En daarvoor heb je een vaderschapstest nodig. Zo wilde ze naar een van de mannen toe waarvan ze sterk denkt dat hij de vader is voor een vaderschapstest. Maar eerst wilde we wat meer weten over het fenomeen vaderschapstest. Hoe werkt het, hoe accuraat is het, hoe snel heb je de uitslag, hoeveel kost het, wat heb je ervoor nog en ga zo maar door. Er waren nog een aantal vragen die beantwoord moesten worden voordat dit ook werkelijk werd uitgevoerd.

Hoe accuraat is het?

Zo lazen we dat met deze vaderschapstest het wel 99,999% accuraat is wat betekent dat de kans erg groot is dat je een juiste uitslag krijgt. En wat moet je dan doen? Je ontvangt dus een testkit die wattenstaafjes bevat. Met deze wattenstaafjes neem je een DNA-monster af. Dit monster gaat dan naar het laboratorium en wordt dit DNA-monster vergeleken op minimaal 20 plaatsen met het DNA van het kind. Wanneer de profielen niet overeen komen kunnen ze voor 100% zekerheid zeggen dat je dan niet de vader bent, maar komen ze wel overeen dan kunnen ze met 99,999% zekerheid zeggen dat je de vader bent.

Hoe werkt het?

Ook kan er worden gekozen of de test wordt gebruikt voor gemoedsrust of voor een rechtsgeldige test. Wanneer de vaderschapstest wordt gebruikt voor een rechtszaak dan moet de test worden afgenomen door een arts of verpleegkundige. Zo kan je online een test bestellen, moet je de test afnemen en terug opsturen, dan worden de DNA-monsters geanalyseerd en dan krijg je al binnen vier werkdagen een uitslag.

Een besluit

Na al deze informatie gelezen te hebben is er ook een besluit gemaakt. Het besluit was om hem te vertellen dat ze zwanger is alleen niet weet of hij de vader is. Zo wil ze dan ook een test doen wanneer het kindje is geboren en dan weten we meer. Dan is het nog de vraag wat zijn reactie zal zijn.

Geef een antwoord